FAQ - USEIN KYSYTYT KYSYMYKSET

KYSYMYKSIÄ FARKUISTA JA OSTAMISESTA:

Perehdythän huolella kokotaulukkoon valitessasi kokoa. Suosittelemme täyttämään tilauksen yhteydessä myös vartalosi mitat "lisätietoja" kohtaan.

Erityisesti, jos koon valinta ohjeiden mukaan teettää hankaluuksia, voimme valita koon puolestasi. Farkkujen on tarkoitus olla ensimmäisellä pukemiskerralla melko napakat, jotta farkkujen on mahdollista mukautua juuri käyttäjänsä vartalolle sopivaksi muutaman käyttökerran jälkeen. Kangas antaa hiukan joustoa, mutta ei ole kuitenkaan jäykkä.

Suosittelemme kokoa valitessa tarkastamaan ensin lantion ympäryksen, ja sen jälkeen mittaamaan vyötärön korkeuden haarasaumasta. Kokoa valitessa kannattaa painottaa lantion mitan osoittamaa kokoa.

Miten lantionympärys mitataan? Aivan kokotaulukon rajapinnalla kannattaa valita pienempi koko.

Jos koon valitseminen aiheuttaa vaikeuksia, kysy esimerkiksi Instagram Directissa/Facebook messengerissä/sähköpostilla pieceofjeans@outlook.com. Vastaamme mielellämme!

Kokotaulukot on lisätty kahteen paikkaan helpottaakseen niiden löydettävyyttä:

- Kokotaulukko löytyy farkkujen tuotekuvista. Selaa tuotekuvat loppuun asti.

- Ja erilliseltä välilehdeltä "kokotaulukko", joka on heti tuotekuvaus -välilehden vieressä. Klikkaa se auki.

Kaikki farkkutuotteet on valmistettu suomalaisomisteisessa ja suomalaisen valvomassa ompelimossa Puolassa, Euroopan tekstiiliteollisuuden sydämmessä, vastuullisin ja eettisin tuotantomenetelmin. Ompelijoilla terveelliset ja turvalliset tuotanto-olot, jotka suomalaisomisteisuus mahdollistaa.

Kattavat tuotteiden palautusehdot löytyvät täältä.

Kaikki toimituksesta ja palautuksesta löytyvät myös yleisistä ehdoistamme. Linkki kaikille toimitusta ja palautusta koskeviin infoihin löytyy sivun alalaidasta, ns. footerista.

Toimitamme vartalonmittausohjeet maksamisen jälkeen tilaajan ilmoittamaan sähköpostiosoitteeseen. Mitat mitataan sähköpostissa lukevien ohjeiden mukaan alusvaatteet yllä, ilman väljyysvaroja.

Asiakas vastaa mittojen ottamisesta ja vakuuttaa ne toimittaessaan oikeiksi.

Jos vaate vastaa asiakkaan toimittamia mittoja eikä istu vartalolle, on tapahtunut mittausvirhe tai mittoihin on jätetty väljyysvaroja. Tällöin asiakas vastaa virheestä. Vaatteen kaventaminen / uudelleen totetus lisäkustannuksia vastaan on mahdollista.

Jos vaate ei vastaa asiakkaan toimittamia mittoja, niin Piece Of Jeans vastaa virheen korjaamisesta.

SUOMI:

- Upcycler Helsinki. Verkkokauppa.

- Lahjan Paikka Oy, Kemi

- Me & Te. Verkkokauppa.

- Villeriina. Verkkokauppa.

- Nukastore - Coming soon 04/21

MUU EU-ALUE:

- Etsy - Online store. Shipping to EU-countries.

- Fashionmusa - Online store. Shipping to all EU-countries.

Etsimme aktiivisesti uusia jälleenmyyjiä. Mikäli sinulla on kierrättämiseen, vastuulliseen muotiin tai muuten vain teemaan sopivia jälleenmyynti-ideoita, älä epäröi ottaa meihin yhteyttä.

Me ottamme mielellään vastaan niin käyttämättömät kuin osin rikkinäiset tai tahriintuneet farkkutuotteesi. Oli sitten kyseessä farkut, farkkutakki tai farkkuhame, niin kaikki käy. Farkkutuotteet voi postittaa meille samaan osoitteeseen, mistä tuotteet lähtevät tai minne ne palautuvat:

Piece Of Jeans Oy / Moona Kansanen

Atomikatu 1 e 40

33720 TAMPERE (Tsekkaa, että noudon postinumero on sama)

+358 400 159 594 (postin saapumisilmoitusta varten)

pieceofjeans@outlook.com

Sinun ei tarvitse erikseen pyytää lupaa tuotteiden lähettämiseen, pelkkä ilmoitus esimerkiksi sähköpostin välityksellä riittää. Pese farkkusi, pakkaa, sulje paketti tiiviisti, maksa ja postita. Lähettäjänä maksat postikulut. Nettipakettina farkut saa lähetettyä edullisimmin joko Postin tai Matkahuollon kautta, alkaen 4,90€.

Iso kiitos, että olet aktiivinen osa ekologisempaa maailmaa ja kiertotaloutta. Me käsittelemme farkkujätteesi arvokkaana raaka-aineena ja loihdimme siitä upeita brändituotteita. Mikäli farkkupalautukseesi mahtuu viidet tai useammat farkut, niin annamme sinulle kiitoksena -10% ale-kupongin verkkokauppaan.

Valitse kassalla maksunvälittäjäksi Checkout Finland ja valitse yksi lasku- ja osamaksutavoista; OP-lasku, Collector Bank tai jousto.

OP-lasku

Osta laskulla on OP:n tarjoama luotettava ja turvallinen maksutapa verkossa ostamiseen. Saat laskun postitse kotiisi ja vähintään 30 päivää maksuaikaa. Maksaa voit kerralla tai joustavasti erissä.

Luotonantaja on OP Yrityspankki Oyj. Kuluttajien kysymyksiin vastaa rahoituksen asiakaspalvelu: kuluttajarahoitus@op.fi

Jousto

Jousto lasku ja osamaksu on kotimainen palvelu, jolla teet ostoksesi nopeasti ja turvallisesti. Jousto on tarkoitettu yksityishenkilöille, jotka ovat hoitaneet raha-asiansa moitteettomasti. Joustolla saat 30 vuorokautta korotonta maksuaikaa.

Collector Bank

Tarjoaa mahdollisuuden maksaa laskulla yhteistyössä Collector Bank AB:n kanssa. Kun valitset maksutavaksi laskun ja sinulle myönnetään laskumahdollisuus, saat tilatut tuotteet itsellesi ennen niiden maksamista. Lisätietoja: www.collector.fi

TARINA JA TAUSTA FARKKUBRÄNDIN TAKANA:

Suomessa tekstiilijäte lajitellaan tällä hetkellä sekajätteeksi. Ehjät ja siistit vaatteet kelpaavat vielä kierrätyskeskuksiin myyntiin mutta, mitä sekajäteroskiksessa makaaville rikkinäisille vaatteille, esimerkiksi farkuille, tapahtuu? -Ne poltetaan.

"Farkut hajoavat reisistä joka toinen kuukausi..mitä tehdä. Tuttua?"

Farkuthan saatetaan polvesta hajotessaan paikata polvipaikalla, mutta miten olisi reisipaikka..ehkä ei. Entä jos tekisi paikoista "sen jutun". Paikka paikan päälle.

Maailma roskaantuu, saastuu ja ilmastonmuutos kiihtyy. Tiesitkö, että vaatteiden käyttöiän pidentäminen yhdeksällä kuukaudella vähentäisi hiili- ja vesijalanjälkeä sekä jätteiden määrää noin 20-30% ja, että jokaisten uusien farkkujen valmistaminen kuluttaa noin 10 850 l puhdasta juomavettä.

"Miltä sinusta tuntuisi kulkea kaupungilla ja kehua käyttäväsi ekologisia farkkuja?"

Juuri tällaisten ajatusten taustalla brändimme toimii. Brändimme tuotteilla on laajempi merkitys kuin olla vain farkut. Valitsemalla tuotteen, tuet samalla yhteistä saastuvaa ympäristöämme, sillä kaikki tuotteemme on valmistettu 100% kierrätetystä farkusta. Maailma ei muutu itsestään, vaan se vaatii yksittäisten ihmisten pieniä tekoja sekä yhteisöjen tukea.

"Project goes on piece by piece".

Brändin takana vaikuttavat ajatukset ja teemat ovat aina läsnä brändin kokonaisilmeessä.

👖 + 💧 Farkun sininen yhdistyy ajatukseen juomavedenkulutuksen vähentämisestä. Tiesitkö, että yksien uusien farkkujen valmistaminen kuluttaa 10 850 litraa puhdasta juomavettä.

♻️ + 🌎 Kierrätys ja ekologisuus kuvataan vihreänä, positiivisena ja puhtaana värinä. Materiaalin kierrätys ja tekstiilijätteen vähentäminen vaikuttavat aktiivisesti luonnon ja ympäristön hyvinvointiin.

Mitä ajatuksia nämä asiat ja tämä kuva sinussa herättävät?Mitä vihreät ja siniset värit sinulle merkitsevät?

"Koska kangas kierrätettyä roskaa, edullista? Ei aivan, kierrätysmateriaali on yksi maailman haastavimmista raaka-aineista."

Vaikka kyse onkin kierrätysmateriaalista tehdyistä tuotteista, niiden jalostus uusiksi, laadukkaiksi, käyttökelpoisiksi ja ainutlaatuisiksi tuotteiksi vaatii raakamateriaalin huolellista suunnittelua, innovointia ja työstämistä. Kierrätetyt vaatteet pestään, desinfioidaan, paloitellaan, sommitellaan, saumuroidaan ja lopuksi ommellaan kankaaksi. Kaikki valmistus ylijäämämateriaalista uudeksi design-tuotteeksi tapahtuu käsityönä. Vaate- ja asustesuunnittelu on laadukasta ja ammattitaitoista suomalaista kierrätysdesignia.

Kierrättäminen ei ole enää häpeä, se on 100% pop!

Vastuullisuus on ajankohtainen sana. Vaikka vastuullinen muoti on vielä kehittymisasteella, on kuluttajia sekä vaatevalmistajia alkanut enenevässä määrin kiinnostamaan eettisesti ja ekologisesti valmistettu muoti. Materiaalien uusiökäyttö ja kierrätys on kasvanut Suomessa huomattavasti viime vuosien aikana.

Vastuullisuutta tarkastellaan esimerkiksi tuotesuunnittelun, valmistuksen ja uusiokäytön näkökulmista. Tuotteen suunnittelussa otetaan huomioon monet tuotteen kestävyyttä edistävät asiat: materiaalivalinnat, luotettavat pesu- ja hoito-ohjeet, tekstiilijätteen vähentäminen, tuotteen kierrätettävyys ja korjausmahdollisuudet.

Farkkujätteen uusiokäyttö jatkaa tuotteen elinkaarta ja avaa ovia mielenkiintoisille innovaatioille, minkä mallisuojattu -kangasdesignimme mahdollistaa. Huolellisen tuotesuunnittelun ansiosta kierrätetty farkku sommitellaan vaatekaavan edellyttämällä tavalla uudeksi kestäväksi vaatteeksi. Esimerkiksi strech- ja jäykän denimin sijoitteluilla eri tuotteissa parannamme tuotteiden laatua, että ne kestävät aikaa. Vastuulliseen tuotteen valmistamiseen liittyy myös valmistajan läpinäkyvyys. Tämä tarkoittaa sitä, että yritys tuo asiakkailleen oma-aloitteisesti esiin, kuka tuotteet on käsissään valmistanut, missä ja millä tuotantotavalla.

Vastuullisuus on tullut liiketoimintaan jäädäkseen. Kyse ei ole enää niinkään kilpailuedusta vaan siitä, että yrityksen edellytetään toimivan vastuullisesti. Halpamuodista on hiljalleen päästettävä irti. Halpamaissa valmistettujen tuotteiden aiheuttamat ympäristövaikutukset tulee tulevaisuudessa yhä enemmän näkymään hinnoissa.

”Näin halpoja vaatteita, mitä meillä tällä hetkellä on, ei tulevaisuudessa voi olla. Ilmastovaikutusten pitää näkyä myös hinnoissa.” (Niinimäki, 2009)

Maailma ei muutu yksin, se vaatii yksittäisten ihmisten pieniä ja vastuullisia valintoja. Ekologiset valinnat vaateosoksilla edesauttavat kestävän kehityksen maailmaa mutta palvelevat myös kuluttajaa itseään. Harkitut vaateostokset säästävät sekä rahaa, että aikaa tyylistä tinkimättä, koska halpamuodin vaatteet eivät kestä aikaa yhtä hyvin. Farkkujen valmistus alusta alkaen on erittäin ympäristöä kuormittavaa, joten brändi tukee maapalloa ja kuluttajia tarjoamalla kierrätetyistä farkuista uudelleen valmistettuja farkkutuotteita. Piece Of Jeans -brändifarkkujen ympäristövaikutukset ovat kaikkea muuta kuin kuormittavia. Hyötykäytettävää materiaalia on maailma pullollaan, joten käytetään se hyödyksi roskaamisen sijaan. Kestävä muoti on keskimäärin 15-40% kalliimpaa kuin halpamuoti. Hintojen määrittely johtuu paljolti tuotantoprosessiin keskittymisestä ja haastavien kierrätysraaka-aineiden käsittelystä ja innovoinnista uusiksi ja laadukkaiksi designtuotteiksi.

Farkkuja on monenlaisia. Malleina on slimfit, loosefit, bootcut,…niitä on naisille sekä miehille, lapsille sekä aikuisille. Mutta kaikkia näitä yhdistää se, että lahkeen leveys on kapeampi kuin itse lahkeen pituus. Lisäksi lahkeen leveys on suurempi reiden yläosassa, kuin esimerkiksi sääressä. Yhdistävänä tekijänä on myös se, kuinka päin puuvillan langat lahkeessa kulkevat, että kangas toimii farkuissa teknisesti oikein. Farkkukankaalla on teknisesti oikea ja väärä suunta, jotka täytyy osata tunnistaa, jotta farkut voi valmistaa.

Mieti, joustaako farkkusi enemmän pituus vai leveyssuunnassa. Jos otat kiinni farkkusi lahkeesta, joustaako lahkeesi kumpaan suuntaan enemmän? -Aivan oikein, leveyssuuntaan. Vanhoista farkuista leveyssuunta on oikea farkkukankaan käyttösuunta. Mietipä, kuinka farkkusi toimisivat, jos ne eivät joustaisi leveyssuuntaan juuri yhtään mutta pituussuuntaan kyllä.

Johtopäätöksen voitkin jo arvata. Koska materiaalina meillä on vanhat ja kierrätetyt farkut, ja koska lahje kapenee säärtä kohti mentäessä hurjasti sekä langan suunnilla on oikea ja väärä suunta, niin leveyssuunnassa farkuista ei kovin leveitä raitoja esimerkiksi saisi. Muoto, kuten neliö, on valittu farkkujen teknisyyden eli raaka-aineen perusteella. Silloin tulos on toimivuuden kannalta kaikista onnistunein, mikä on laadukkaan brändituotteen yksi isoimmista tunnusmerkeistä.

Kangasta ja designia on vaikea patentoida. Mallisuoja on kuin keksintöihin käytetty patentti, suoja. Mallisuojalla turvataan kankaan valmistuksen ja myynnin yksinoikeudellinen käyttö mallisuojan omistajalle. Brändin käyttämä paloista koostettu farkkukangas on virallisesti mallisuojattu Euroopan unionin teollisuusoikeuksien virastossa (EUIPO) koko Euroopan laajuudelta.

Mallisuoja estää mallisuojatun kankaan hyväksikäytön ilman mallisuojan omistajan (Moona Kansanen) lupaa. Mallioikeus kattaa niin valmistuksen, jälleenmyynnin, kopioinnin, maahantuonnin, maastaviennin, kopioinnin ja muokkauksen. Farkkupalojen sijoittelu- ja värivaihtoehdot on otettu mallisuojassa huomioon, koska jokaisen kankaan sommittelu eri sävyisistä farkkupaloista (pieces) tekee jokaisesta brändin valmistamasta tuotteesta upean, uniikin ja massasta erottuvan yksilön. Kierrätetty farkku pestään, desinfioidaan, paloitellaan ja sommitellaan uudeksi käytettäväksi kankaaksi.

Facebook: Piece Of Jeans

Facebook-ryhmä: Sivun Piece Of Jeans -ryhmä

Instagram: @pieceofjeans

Twitter: @pieceofjeans

LinkedIn: Piece Of Jeans

Youtube: Piece Of Jeans

Osallistuin TEK:n ja Ekonomien järjestämään Unikorni-yrittäjyyskilpailuun syksyllä 2019. Kilpailuun etsittiin uusia, innovatiivisia StartUp-yrityksiä. Kilpailuun osallistui useita yrityksiä, joista karsittiin finaaliin viisi parasta yleisö- sekä tuomariäänien perusteella. Voitto oli jo se, että päästiin finaaliin, mutta kilpailuvietti kasvoi matkan edetessä. Kilpailun finaali järjestettiin marraskuussa 2019 Helsingissä, jossa kaikki viisi yritystä pitchasi liikeideansa leijonan luola-tyyliin. Lopuksi tuomarit haastattivat yrittäjiä liikeideaa esittelevien pitchauksien perusteella.

Ilta oli pitkä, stressaava ja rankka mutta se kannatti. Piece Of Jeans vei koko kilpailun voiton hurjan upeilla saatesanoilla ja kehuilla! "Joskus taso on heikko, tänään ei!"