VEGAANISET VAATTEET JA ASUSTEET? MITÄ KAIKKEA "VEGAANI" TARKOITTAA?

Oletko sinä vegaani, kasvissyöjä tai kenties A-luokan lihansyöjä? Tiedätkö, mitä vegaani-sana tarkoittaa laajemmassa merkityksessään?

Sana "vegaani" mielletään ensimmäisenä tarkoittamaan vain ruokaa, mutta yleisemmin vegaani tarkoittaa "ei-eläinperäistä". Se on yksi "leima" muiden joukossa, samalla tavalla kun asioita luokitellaan muun muassa luomun tai reilun kaupan alle. Vegaanisuuden merkitsemistä on nykypäivänä laajennettu. Yhä useammassa tuotteessa, kuten käsidesissä, saattaa lukea tänä päivänä "vegaaninen".

VEGAANISET TUOTTEET VOIVAT OLLA ELINTARVIKKEITA, TEKSTIILEITÄ, VAATTEITA, KUIN MUITAKIN SYNTEETTISESTI KASVIPERÄISISTÄ AINEKSISTA VALMISTETTUJA ASIOITA. FARKKUKANGAS ELI MYÖS FARKUT ON VEGAANISIA.

Vegaanisiksi tuotteiksi luokiteltavia materiaaleja ovat esimerkiksi puuvilla, hamppu, pellava, muovi sekä tekonahka. Vegaaniset tuotteet sen sijaan eivät saa sisältää silkkiä, turkista, villaa, nahkaa tai höyheniä.

Edeltävien esimerkkien nojalla, farkut ja farkkutuotteet voidaankin luokitella vegaanisiksi eli kasviperäisiksi tuotteiksi laadukkaassa esimerkissään, koska ne on valmistettu puuvillasta. Ja vaikka ne olisi strech-farkut eli sisältäisivät muovia, niin ne ovat silti vegaaniset. Farkut ovatkin todella monen leiman omaava tuote; vegaaninen, ei-eläinperäinen ja ennen kaikkea todella kestävä. Kestävänä materiaalina se mahdollistaakin sen uudelleenkäytön ja kierrätyksen, mikä uudelleenkäytettynä tekee tuotteesta ekologisen ja entistä vastuullisemman.

 

BRÄNDIN TUOTTEET EDUSTAVAT EETTISIÄ, VASTUULLISIA, EKOLOGISIA, ENNEN KAIKKEA PAREMPIA VAATETUKSEN JA KULUTUKSEN VALINTOJA

Kuvissa: Susanna Heinonen, MirkaKaarina. Kuvat: Jussi Viljamaa, Juha Lemmetti

 

"Oletko huolissasi ilmastonmuutoksesta tai siitä, miltä maailma näyttää 20 vuoden päästä jos emme muuta kulutustottumuksiamme?"


Kirjoitimme aiheesta blogiin. Lue aiheesta lisää täältä.

 


Jätä kommentti

Huomioithan, että kommentit hyväksytään, ennen niiden julkaisemista.