MITÄ MITTATILAUS TARKOITTAA KÄYTÄNNÖSSÄ? MITEN MITTATILAUSVAATTEIDEN VALMISTUSPROSESSI ETENEE?

Pohditko, mitä mittatilaus tarkoittaa käytönnössä, ja mieltäsi askaruttaa vielä muutama asia, jotka haluaisit varmistaa vielä ennen tilaamista? Entä miten mittatilausvaatteiden valmistusprosessi etenee?

Tässä blogipostauksessa olen pyrkinyt vastaamaan yleisimmin kysyttyihin kysymyksiin mittatilauksen tilaamiseen ja valmistusprosessiin littyen. Jos et löydä kysymykseesi vastausta, älä epäröi olla minuun yhteydessä.

mittatilaus, Moona Kansanen, pala farkkua, farkkupala, ekologiset designfarkut kierrätetystä farkusta, yrittäjä, naisyrittäjä Tampereelta, nouseva suomalainen brändi

Moona Kansanen, CEO & brändin luoja

 KAIKKI MITTATILAUKSESTA:

EIKÖ HALUAMAASI VAATETTA, HOUSUJA TAI FARKKUJA LÖYDY OIKEASSA KOOSSA VERKKOKAUPASTA? VOITKO OTTAA YHTEYTTÄ JA ESITTÄÄ TOIVEESI MITTATILAUSOMPELUSTA?

”Kyllä, ehdottomasti. Juuri tällaisia hetkiä varten on luotu mittatilauspalvelu." Kaikki brändin tuotteet valmistetaan vastuullisesti ja eettisesti käsityönä, ja yksi vastuullisuuden elementeistä onkin se, että vaatteet valmistetaan asiakkaiden tarpeeseen tilaustyönä ja heti oikean kokoisiksi. Asiakkaiden toiveiden ja mittojen mukaan valmistetut tuotteet tulevatkin entistä varmemmin käyttöön, eivätkä ne jää vaatekaapin pohjalle lojumaan ja odottamaan sitä ”oikeaa” hetkeä. Mittatilaus sitouttaa. Halvan vaatteet hoito-ohjeet on helppo laiminlyödä ja sitä kautta vaatteita päätyy roskiin entistä enemmän.

 

"Oletko tullut ajatelleeksi monetko vaatteet jäävät vaatekaappiisi lojumaan, ja paljonko ne ovat kaupasta ostaessa maksaneet? Et ole ehkä jaksanut sovittaa, mutta toteat, että kyllä näitä tulee käytettyä. Hetken päästä tajuat, että et ehkä olekaan käyttänyt ostamiasi housuja tai paitaa kuin muutaman kerran, ja päädyt myymään ne kirppisellä pilkkahintaan, tai heittämään ne roskiin." -Tiesitkö, että joka sekunti maailmassa kipataan yksi kuorma-autolastillinen tekstiilijätettä kaatopaikalle.

Toinen vastuullisuuden vaateteollisuuden teemoista onkin se, että vaatteet tai niiden materiaalit käytetään loppuun. Vaikka vaate tai asuste sellaisenaan ei olisi enää käyttökelpoinen, niin osa sen materiaalista voi silti olla hyödynnettävissä. Materiaalit, kuten farkku ja nahka, kestävät aikaa, ja niin uusien design-tuotteiden valmistus voi taas alkaa. Brändin tuotteet kantavatkin harteillaan arvokasta materiaalien uudelleenkäyttöä.

"Investoimalla mittatilaukseen ja netistä ostettuun helposti korjattavaan farkkuvaatteeseen, voit luottaa, että vaate kestää useamman vuoden eikä jää vaatekaapin pohjalle lojumaan. Vaate maksaa arvonsa itselleen takaisin, heti kun käyttäjä huomaa olevansa tyytyväinen."

OLETKO KYLLÄSTYNYT SOVITTAMAAN, PALAUTTAMAAN JA TUUNAILEMAAN VÄÄRÄNKOKOISIA VAATTEITA?

"Niin minäkin. Aika on rahaa, ja se säästää hermoja ja vaivaa, olen huomannut." Mieluisten vaatteiden ostaminen netistä ei tarvitse olla vaikeaa, mutta vakiokokoisten vaatteiden fiksailu on. Fiksailetko yleensä itse, vai viet ompelimoon esimerkiksi lahkeiden lyhennykseen? Mitä lahkeiden lyhennys on sinulle maksanut, ja mikä ostamasi tuotteen kokonaishinnaksi on tullut kaikkien fiksailukustannusten jälkeen? Paljonko se vaati aikaa ja vaivaa?

Lupasitko itsellesi, että ”ensi kerralla ostan vain itselleni täydellisesti istuvia vaatteita”.

Nyt on sen lupauksen aika ja paikka. Tulet säästämään aikaa, vaivaa, rahaa, sekä saat itsellesi mieluisen vaatteen hetkessä. Lisäksi säästät luontoa investoimalla second-hand -farkusta valmistettuihin ekotuotteisiin. "Tee ekoteko muodin keinoin"

-Tutustu verkkokaupan tuotteisiin, tai ota yhteyttä, niin räätälöidään mieleinen asukokonaisuus sinun toiveidesi ja mittojesi mukaisesti. Ihannefarkut, design-mekko, katseita keräävä farkkutakki,… Olen aina halunnut itse päästä vaikuttamaan vaatesuunnitteluun ja nyt tarjoan tämän mahdollisuuden myös sinulle. Asukokonaisuutta voit täydentää verkkokaupan ihanalla asustemallistolla.

 farkkukassi, kestävä kassi, kauppakassi, vähennä muovia, zero waste, tekstiilijätteen uudelleenkäyttö, uudelleenkäytetyt vaatteet, kierrätys, kierrätä, tee hyvää luonnolle, säästä luontoa ja vettä, ekoteko, ekotuote, ekokassi, ekologinen tulevaisuus, kassi vanhoista farkkujen taskuista, logo farkku

Mallnai: Susanna Heinonen. Kuva: Jussi Viljamaa. Tuote: Farkkukassi

MITEN MITTATILAUS TOIMII, ETENEE, JA KUINKA OTAT MITAT KOTONA OIKEIN. MITEN VALMISTUSPROSESSI ETENEE JA KAUANKO KESTÄÄ, ETTÄ TILAUSTUOTE ON VALMIS:

Tähän on olemassa kaksi eri kaavaa.

  1. Asiakas joko ostaa mittatilauksen verkkokaupasta ja otan häneen viestillä heti sen jälkeen yhteyttä, tai
  2. Asiakas ottaa yhteyden minuun ja esittää vaatetoiveensa joko Instagramissa, Facebookissa, sähköpostitse tai nettisivun yhteydenottolomakkeella. Viestin saatuani vastaan ja lähdemme yhdessä suunnittelemaan asiakkaan toiveiden mukaista toteutusta. Verkkokaupassa on vain murto-osa niistä vaatteista/asusteista, joita voimme tilauksesta ja pyynnöstä valmistaa. Ole siis rohkeasti yhteydessä.

Yhteydenotto on helppoa, eikä viestiä laittaessa tarvitse olla kaikki omat toiveet listattuna. Kaikki kanavat sopii, ja suunnitellaan yhdessä. Esitän kyllä kysymyksiä myös sinulle. Suosittelen sinua käyttämään sinulle mieluisinta kanavaa, josta saan sinut parhaiten kiinni. Ensin suunnitellaan vaatteen toivottu malli, väljyys, sekä muut toimivuutta lisäävät ominaisuudet, kuten taskut, vetoketjut, napit, ja vasta sen jälkeen pystyn antamaan sinulle tarkan kaavion ja ohjeet vaatteen kannalta olennaisten mittojen ottamiseen. Kaikki mitat otetaan vartalolta ilman väljyysvaroja, vaatteen toivottu väljyys sovitaan erikseen. Mittausohjeiden toimittamisen yhteydessä toimitan sinulle myös tarjouksen valmistettavan vaatteen toteutuksesta ja toimitusajasta. Yleisimmät toimitusajat mittatilauksiin on 4-8 viikkoa. Vaikka aika saattaa tuntua pitkältä, niin lupaan, että se on varmasti odottamisen arvoista. Sinun kanssasi käytäviin keskusteluihin käytetty aika ei vaikuta enää mittatilauksen hintaan korottavasti. Hinta on vakio, kestipä toiveiden yhdessä käyminen kaksi tai kaksitoista lähetettyä viestiä. Jokainen ihminen on yksilö ja oikeutettu yksilölliseen asiakaskokemukseen.

 

Kun kuittaat vartaloltasi otetut mitat minulle, ja olemme varmasti molemmat saaneet oikean käsityksen toteutuksesta, vaatteen toteutus voidaan aloittaa. Tarjoukseen laskettu hinta ei sisällä piilokuluja, päinvastoin, se sisältää verot sekä toimituksen. Nyt voitkin jatkaa sohvalla rentoutumista, ja antaa meidän tehdä työn puolestasi.

”Mittojen ottaminen onnistui helposti kotona, ja farkkujen toteutus on aivan mielettömän taidokasta. Seuraavat vuodet meinaan näissä kulkea. Aloin jo haaveilemaan samaan tyyliin valmistetusta mittatilaushameesta.”

 

palafarkut, armeijakuvioiset farkut, kuviolliset farkut, farkkuneliö, kuviolliset vaatteet ja asusteet, kierrätysdesign, käsityönä valmistetut suomalaiset farkut, tilaustyö, mittatilaus, tilaustuote
Katso tästä esimerkki, kuinka MITTATILAUSFARKKUJEN mitat otetaan.
"Eron vakiokoon ja mittojen mukaan valmistetun vaatteen välillä todellakin huomaa!"

Jätä kommentti

Huomioithan, että kommentit hyväksytään, ennen niiden julkaisemista.