OLETKO HUOLISSASI ILMASTONMUUTOKSESTA? MILTÄ MAAILMA NÄYTTÄÄ 20 VUODEN PÄÄSTÄ?

- Rehellisesti, minä olen.

Se mietityttää. Ajankohtaisista uutisaiheista ei voi olla huomaamatta tulevaisuusajattelua ja ennusteita, miltä maailma näyttää esimerkiksi 20 vuoden päästä jos emme muuta elintapojamme ja kulutustottumuksiamme, pysyvästi.

HALPAMUOTI KUORMITTAA YMPÄRISTÖÄ, LISÄÄ KULUTUSKULTTUURIA JA VAATEROSKAN MÄÄRÄÄ - HALPA VAATE ON HELPPO OSTAA MUTTA MYÖS YHTÄ HELPPO HEITTÄÄ POIS

Oletko sä tehnyt päätöksiä tai valintoja elämässäsi, jolla voisit torjua tai muuttaa ennusteita? Oletko miettinyt, monetko halpamuodin farkut voisit jättää ostamatta investoimalla yksiin kestäviin ja eettisesti valmistettuihin farkkuihin?
-Kyllä, minä olen. Kieltämätt, se tuntuu hyvältä. Ekologiset teot tuottavat mielihyvää, koska hyötyä kohdistuu laajemmalle porukalle kuin vain itselleni.

Yritykseni perustamista ohjaava ajatusmaailma on tullut elämääni jäädäkseen. En ennen yritystäni, usko tai älä, ollut kovin ekologinen ihminen. Nyt on jopa hämmästyttävää huomata, että teen jatkuvasti uusia asioita ympäristön hyvinvoinnin edistämiseksi. Biojätteet ja lasipurkit lajittelen sekajätteestä erikseen, tekstiilijätettä en heitä roskiin enää ollenkaan, suihkussa haluan sammuttaa hanan hiustenpesun ajaksi ja olen jopa vähentänyt lihansyöntiä.

TIESITKÖ TÄMÄN VAATEJÄTTEESTÄ?

"Joka sekunti maailmassa kipataan yksi kuorma-autolastillinen tekstiilijätettä kaatopaikalle?"

"Yksien uusien farkkujen valmistaminen kuluttaa yli 10 000 litraa puhdasta juomavettä"

"Farkkujen valmistukseen kuluu paljon vettä, koska materiaalin eli puuvillan kastelu vaatii hurjasti huolenpitoa. Kahdessa suuressa halpatuotantomaassa, Intiassa ja Kiinassa, käytetään vettä farkkujen valmistukseen vuosittain
jopa 120 biljoonaa litraa eli 120 000 000 000 000 litraa"

Mitkä valinnat sinun arjessasi on muuttunut kohti ekologisempaa, tai mitkä asiat olisivat vielä muutettavissa? Tiedätkö, missä maassa sinun farkkusi on valmistettu?

"Sillä ei ole niin merkitystä mitä teet silloin tällöin, vaan sillä mitä teet päivittäin"
- Jenny Graig

farkkujäte ja ilmastonmuutos, maapallon lämpeneminen, tekstiilijäte uusiokäyttöön, vaatteiden kiertokulku, säästä vettä, kierrätä vanhat farkut,kierrätetty farkku, kierrätysdesign, kierrätysdesign-tuotteet, laadukkaat mittatilaustuotteet netistä, vastuullinen vaatebrändi, vaateteollisuuden tulevaisuus, tekstiilijätteen kierrätys, tekstiilijäte uusiokäyttöön, farkut uusiokäyttöön, suomalainen farkkubrändi, vastuulliset vaatteet euroopasta, uusiokäytetty farkku, farkkuviikot, farkut mittojesi mukaan, uniikit vaatteet mittojesi mukaan, erilaisia farkkuja, farkkutrendi, muotifarkut netistä, tekstiilit hyötykäyttöön, tekstiilijätteestä arvokkaaksi tuotteeksi, jätteen jalostus, poistotekstiilit, lahjoita farkkua, farkut hyötykäyttöön,

 

Malli: Susanna Heinonen
Kameran takana: Jussi Viljamaa

Tuote: Piece Of Jeans -kangaskassi

MITÄ ON EKOLOGISET FARKUT? LUE LISÄÄ BLOGISTA

.


Jätä kommentti

Huomioithan, että kommentit hyväksytään, ennen niiden julkaisemista.