ILMAINEN ja nopea toimitus. 2-5 arkipäivää. - Yli 30€ tilauksiin korvakorut KAUPAN PÄÄLLE! Tarjous päättyy 15.7.

KIERRÄTYS RSS
OLETKO HUOLISSASI ILMASTONMUUTOKSESTA? MILTÄ MAAILMA NÄYTTÄÄ 20 VUODEN PÄÄSTÄ?

Oletko huolissasi ilmastonmuutoksesta tai siitä, miltä maailma näyttää esimerkiksi 20 vuoden päästä? - Rehellisesti, minä olen. Pikamuoti lisää kulutusta, vaatteiden huollon laiminlyöntiä ja roskiin päätyvien vaatteiden määrää. Halvat vaatteet kuormittavat ihmisiä, ympäristöä ja lopulta se vie rahasi. Oletko miettinyt, monetko halpamuodin farkut voisit jättää ostamatta investoimalla yksiin kestäviin ja eettisesti valmistettuihin farkkuihin? Faktaa farkkujen valmistuksesta. Lue lisää.

Jatka lukemistaPIKAMUOTI SAASTUTTAA ENEMMÄN KUIN LENTO- JA LAIVALIIKENNE YHTEENSÄ. LISÄKSI SE VIE RAHASI

Maailma roskaantuu, saastuu ja ilmastonmuutos kiihtyy. Joka vuosi tekstiilejä heitetään roskiin noin 460 miljardin dollarin arvosta. Toisin sanoen joka sekunti maailmassa kipataan yksi kuorma-autollinen tekstiilijätettä kaatopaikalle. Tiesitkö, että vaatteiden käyttöiän pidentäminen vain yhdeksällä kuukaudella vähentäisi hiili- ja vesijalanjälkeä sekä jätteiden määrää jopa 20-30%. Meidän vain on siirryttävä kestävämpiin tuotteisiin, kierrättämisen lisäämiseen sekä valmistusmenetelmien uudistamiseen. Lue ja tue ekologisia vaatevalintoja.

Jatka lukemistaVAIKUTTAAKO FARKKUSI MAAPALLON HYVINVOINTIIN? MITÄ ON EKOLOGISET FARKUT?

Farkkujen valmistus halpamaissa on yksi puuvillan viljelyn suurimmista käyttökohteista. Puuvillapelto vaatii paljon vettä ja huolenpitoa erilaisten torjunta-aineiden ja kemikaalien muodossa, mikä tekee siitä yhden eniten vettä kuluttavan ja maapalloa eniten saastuttavan teollisuuden alan. Valitettavasti tarina ei kuitenkaan pääty tähän. Farkkujen matka puuvillasta valmiiksi tuotteeksi sisältää monia vaiheita, joista useimmat ovat haitallisia ympäristölle. Kaikkein haitallisin on farkkujen vaalennusprosessi, joka vaatii suuren määrän vettä ja on samalla vaarallinen ihmisille, jotka ovat kontaktissa vaalennukseen tarvittavien kemikaalien kanssa. Lue, tiesitkö sinä nämä faktat farkuista ja farkkujen valmistuksesta. Tiedätkö, missä maassa farkkusi on valmistettu? Halpamaatuotannossa puhutaankin vastuuttomasta vaateteollisuudesta.

Jatka lukemistaMIKSI KIERRÄTYSMATERIAALEISTA VALMISTETUT VASTUULLISET DESIGN-TUOTTEET OVAT KALLIIMPIA KUIN HALPAMUOTI?

Koska kangas kierrätettyä roskaa, edullista? Ei aivan. Kierrätysmateriaalit ovat itse asiassa yksi maailman haastavimmista raaka-aineista. Kestävä ja vastuullisesti tuotettu muoti on keskimäärin 15-40% kallimpaa kuin halpamuoti. Mutta miksi? Halpamuodista on hiljalleen luovuttava, ja ympäristövaikutukset tulevat näkymään hinnoissa. Lue, miten farkkusi vaikuttavata maapallon tulevaisuuteen, ja minne vanhat farkut ja vaatteet voisi kierrättää roskiin heittämisen sijaan.

Jatka lukemista


ProofFactor