ILMAINEN ja nopea toimitus. 2-5 arkipäivää. - Yli 30€ tilauksiin korvakorut KAUPAN PÄÄLLE! Tarjous päättyy 15.7.

MITEN MITATA LANTIONYMPÄRYS OIKEIN? MISTÄ KOHDASTA VYÖTÄRÖNYPÄRYS KUULUU MITATA?


Vaatteita erityisesti netistä ostettaessa on ensiarvoisen tärkeä tietää vartalon mittaamisen kannalta tärkeimmät mitat. Farkkuja, housuja, hameita ynnä muita alavartalon vaatteita ostaessa tulee varmasti törmäämään sanoihin "lantio" ja "vyötärö". Isoimmaksi ongelmaksi sopivaa kokoa netistä valitessa koituu kuitenkin se, että mittasinko vartaloni varmasti oikein ja tismalleen oikeasta kohdasta..?

Lantio ja vyötärö ovat todella samankaltaisia sanoja, joten ne on vaikea sekoittaa keskenään, jopa ihan päinvastoin. Joillekin lantio ja vyötärö tarkoittaa melkein samasta kohtaa mitattuja vartalon mittoja, mikä saattaakin koitua housujen oston kannalta katastrofiksi. Jos valitsee itselleen väärän koon, mittojen perusteella liian pienen, ei ihanat netistä ostetut ja kauan odotetut farkut tule kotiin saavuttua mahtumaan päälle ja asiakas joutuu ne palauttamaan...yleensä vieläpä maksua vastaan. Isomman koon tilaaminen tässäkin tilanteessa on arpapeliä, koska oikeita mittoja ei asiakas osaa ottaa. Toinen vaihtoehto on, että kokotaulukot ja mittausohjeet vain sekoittavat asiakkaan päätä lisää, eikä hän päätä housuja edes yrittää ostaa, vaan luovuttaa jo ostovaiheessa.

Istuvien vaatteiden mittailuun kannattaa kuitenkin pyrkiä panostamaan kunnolla. Mitä paremmin mittaat, ja mitä lähempää oikeaa mittauskohtaa, sitä istuvammat housut saat. Mittauksesta ei kannata luistaa eikä mitata erinäisiä "väljyysmittoja". Mittoja ei myöskään kuulu ottaa esimerkiksi farkut päälle puettuna. Vartalon mitat kuuluu ottaa vartalolta alusvaatteet yllä, ilman väljyysvaroja. Katso myös blogijulkaisumme aiheesta; "Miten mittaan vartaloni oikein?"

MISTÄ KOHDASTA LANTIONYMPÄRYS MITATAAN? MITEN MITTAAN VYÖTÄRÖNYMPÄRYKSEN?

1. LANTIONYMPÄRYS

Lantionympäryksellä tarkoitetaan alavartalon leveintä mittaa pakarat ja takapuoli mukaan lukien. Lantion levein ympärysmitta tarvitaan, jotta sovitettava tai mittatilauksena tilattava vaate nousee vartalollesi ylös asti. Vartalon mittaamisesta luistaminen, muutaman sentinkin verran, saattaa aiheuttaa huomattavia istuvuusongelmia, kuten sen, että farkut eivät nouse haarasaumasta ylös asti. Kun mitat on otettu oikein, vaatekin voi toimia oikein ja tuntua mukavalta jalassa.

Farkkujen tekninen toimivuus ja lantion eri levyiset mitat saadaan toteutettua vyötärökaitaleen, muotolaskosten, vetoketjun ja napin ansiosta. Puettaessa vetoketju ja nappi pidetään auki, jotta lantion levein kohta saadaan istutettua housuissa oikealle paikalleen, tämän jälkeen vetoketju ja nappi suljetaan, mikä kiristää vyötärön oikealle kireydelle. Vyötärön oikea kireys takaakin parhaiten sen, että farkut pysyvät jalassa.

miten mittaan vartalon, vartalon mittausohjeet, mittatilaus, mittatilausfarkut, mittatilaushame, vaatteet mittatilauksena, mittatilausvaatteet, kustomoitu, kustomoidut farkut, lantionympärys, vyötärönympärys, haarasauman korkeus edessä, vyötärön korkeus,

2. VYÖTÄRÖNYMPÄRYS

"ONKO VYÖTÄRÖ VARTALON KAPEIN KOHTA?"

Vyötärönympärys onkin farkkuja ostaessa se kohta, johon nimensäkin mukaisesti farkkujen vyötärökaitale nousee. Farkkujen malli vaikuttaa sen vyötärökaitaleen korkeuteen, on korkea- ja matalavyötäröisiä farkkuja, joten vyötärön ympärystä mitatessa on erityisen tärkeää tarkastaa vyötärön korkeus. Vyötärön korkeus voidaan ilmoittaa summittaisesti, esimerkiksi "navan kohdilta", mutta tarkin mitta vyötärökaitaleen korkeudelle saadaan jos sen korkeus ilmoitetaan haarasaumasta ylöspäin. Vyötärön korkeus haarasaumasta tulee myös ilmoittaa erikseen edestä ja takaa, koska luonnollisesti haarasauman "koukku" tulee olla takana pidempi.

miten mittaan vartalon, vartalon mittausohjeet, mittatilaus, mittatilausfarkut, mittatilaushame, vaatteet mittatilauksena, mittatilausvaatteet, kustomoitu, kustomoidut farkut, lantionympärys, vyötärönympärys, haarasauman korkeus edessä, vyötärön korkeus, korkeavyötäröiset farkut, matalavyötäröiset farkut, ekologiset vaatteet, ekologiset farkut, ekologinen tilaus, vegaaniset farkut, vegaaniset vaatteet, kierrätetty farkku, ekologiset farkut netistä, custom jeans, muotifarkut, design-farkut

 

"Onko sinulla vaikeuksia löytää vartalollesi täydellisesti istuvia ja oston jälkeen alavartalollesi mukautuvia farkkuja? Onko farkuissa vaikea liikkua? Tai oletko kokonaan luovuttanut farkkujen käytön suhteen, koska mikään housumalli ei vain tunnu istuvan sinulle?"
Miltä kuulostaisi mittatilaus?

Brändimme on erikoistunut erityisesti mittatilausvaatteiden ompeluun. Valmistamme mallin kuin mallin vartalolle kuin vartalollekin sopivaksi juuri sinun toiveidesi mukaisesti. Ei enää ikäviä vaatteiden sovitus- ja tuunausongelmia, vaan aikaa nauttia arjestasi mukavat kustomoidut ja laadukkaat design-vaatteet ylläsi. Ota yhteyttä! Loppu hoidetaan yhdessä!

Kurkkaa koko upea valikoimamme täältä. Kaiken lisäksi tuotteet ovat ekologisia, koska ne on valmistettu 100% kierrätetystä farkusta.ProofFactor